Nem tervezzük ugyan, hogy a sportalso.hu hírportállá válik, de időről időre, ha akad olyan esemény, amiről úgy gondoljuk, hogy érdemes megosszunk Veletek néhány gondolatot, akkor arról bizony hírt fogunk adni. Mint most is!

Bár a klub programjából ez nem mindig derül ki egyértelműen, mi is nagyon szeretjük a black metalt, éppen ezért örültünk, hogy a Pannonia Entertainment bevállalta A Sötétség gyermekei (The Lords Of Chaos) hazai forgalmazását. Elég kockázatosnak tűnő vállalkozás ez, viszont éppen ezért örömteli is! Rajtunk biztosan nem fog múlni, hogy lesz-e ember a vetítéseken, mert tutira ott leszünk! (Ráadásul április 30-án, a Sear Bliss koncertjén kiválóan hangulatba lehet kerülni a filmhez, csak mondjuk!) A filmet május 2-től vetítik a hazai mozik!

Lords of Chaos – A sötétség gyermekei
feliratos, angol-svéd-norvég thriller/dráma, 120 perc, 2018
rendező: Jonas Åkerlund
főszereplők: Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira

Korhatár: 18 éven felülieknek
Bemutató: 2019. május 2.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Oslo, 1987. A 17 éves Euronymous (Rory Culkin) eltökélt abban, hogy az idilli skandináv létből kilépve, Mayhem nevű zenekarával megmutassa a világnak, milyen is a “valódi norvég black metal”. A hozzá hasonlóan fanatikus Dead (Jack Kilmer) csatlakozása után a banda extrém koncertjeinek egyre jobban híre megy, és ezzel együtt egyre mélyebbre merülnek a black metal dogmák bugyraiban. A fékevesztett bulik közepette kezd elmosódni a határ a sötét eszmék és a valóság között, Dead öngyilkos lesz, haláláról Euronymous bizarr fotókat készít, csak hogy növelje a lemezeladásokat. Amikor a zenekar új basszusgitárosa, Varg (Emory Cohen) kezdi túl komolyan veszi a pusztulást dicsőítő dalszövegeket, halálos rivalizálás veszi kezdetét közöttük. Templomokat gyújtanak fel, a sajtó is felfigyel rájuk. Varg-ot letartóztatják, ám Euronymus az esetből is kétes hírnevét építgeti tovább. A börtönből frissen szabadult Varg bajlós találkozót szervez, hogy végleg eldöntsék, ki is a black metal legsötétebb ura…


A Lords of Chaos – A sötétség gyermekei minden idők valószínűleg leghírhedtebb zenekara,
a – tragikus események után újjáalakult és ma is aktív, sőt magyar taggal is rendelkező – Mayhem történetét dolgozza fel, megdöbbentő, de megtörtént események alapján. A sötét hangulatú, horrorisztikus elemeket sem nélkülöző thriller/dráma olyan, a kilencvenes évek elején nagy sajtóvisszhangot kiváltott botrányok és bűncselekmények hátterét mutatja be, mint a templomgyújtogatások, rongálások és a végül brutális végkifejlethez vezető zenekaron belüli feszültségek. A részben Budapesten forgatott film zenéjét az elhangzó Mayhem-dalokon túl a világhírű izlandi csapat, a Sigur Rós jegyzi, rendezője pedig a veterán videklip rendező, Jonas Åkerlund, aki olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Metallica, Rammstein, Jamiroquai, The Rolling Stones, U2, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz, a Coldplay vagy Queens of the Stone Age, de az ő munkája volt a The Prodigy kultikus „Smack My Bitch Up” videoklipje is.