Sportalsó díj

A Sportalsó-díjat azért hoztuk létre, hogy az olyan zenészek, zenekarok, akik szerintünk nem kapják meg a kellő elismerést a munkájukért, azokat mi elismerhessük egy díjjal is. Mondhatnánk úgy is: szeretnénk mi is kifejezni az elismerésünket feléjük! Ezt pedig úgy csináljuk, hogy kapnak tőlünk egy szimbolikus „gyémánt” lemezt, amely kategória talán már nem is létezik, hiszen maga a lemezeladás sem létezik szinte.

the-joystix-dij

2016 – I. Sportalsó-díj:

Szőke „Szöszö” Gábor – The Joystix zenekar

The Joystix: Az egész díj abból nőtte ki magát, hogy szerettük volna Szöszöt felköszönteni a 40. szülinapja alkalmából. Annyira túlötleteltük a dolgot, hogy Bozsó bedobta végül: Sportalsó-díj! Miért övé az első? Mert szerintünk a The Joystix eleve sokkal többet érdemelne, a különböző szólódolgai, egyéb projektjei (BoneSkinny, Briganti, AcouStix, stb.) szintén. Mondhatjuk, hogy kézen fekvő volt!

Auróra zenekar díjátadó

2017 – II. Sportalsó-díj:

Aurora zenekar

A zenekar és a klub barátsága hosszú évekre nyúlik vissza. Mindig is tiszteltük, ahogy szembemennek mindenkivel és mindennel, ha az nem egyezik az elképzeléseikkel. Mindig önazonosak maradtak, a zene szeretete pedig abszolút süt a játékukból. Ez önmagában kevés lett volna, de a 2016-ban megjelent duplalemez feltette a pontot az i-re. Már decemberben, a lemez megjelenése idején egyértelmű volt, kinél landol a díj júliusban!

P. mobil zenekar díjátadó

2018 – III. Sportalsó-díj:

P. Mobil

A 2018-as évben már-már komoly fejtörést okozott, hogy ki kapja a díjat, viszont a megoldás annyira kézen fekvő volt, hogy már-már a homlokunkra csaptunk, amikor bevillant a munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara, az egyetlen, a P. Mobil! A zenekar hozzáállása a Sportalsóhoz, illetve a Sportalshow-hoz olyannyira példaértékű, hogy náluk „landolt” a harmadik díj. Reméljük még sok-sok évig dolgozhatunk együtt!