Podcast

Érdekes témák, agymenések, humor és ami mögötte van. Bozsó es Ric$ műsora vendégekkel!

Kezdjük azzal, hogy mi is az a Podcast? Képzelj el egy olyan rádiót, ahol nincs reklám és igazából zene sem, csak tartalom. A műsorban a témára koncentrálnak, majd ezeket az adásokat rendszeresen közzéteszik. Ez a műfaj már nem új keletű, de nálunk valamiért eddig nem igazán volt népszerű, kevés kivételtől eltekintve.

Ric$ kitalálta, hogy ha már van újság, fesztivál, akkor miért ne legyen Podcast is? Bozsó és Ric$ rádiós múltja megadta az alapot, hát elmentek Pataki Laci stúdiójába és nekiláttak a felvételeknek. Bozsó először nem igazán volt lelkes:

  • Jött a Szénégető, hogy csináljuk ilyen valamit. Mondtam, hogy azt se tudom, mégis mi a szar ez! De azt mondta, hogy lehet szerepelni, hát mentem! Rádiózni régen is szerettem és ez azért valahol mégis hasonló! Vissza is jöttek az emlékek… – nevetett – Abszolút élveztem a felvételeket, mostanra meg már annyira belejöttem, hogy van legalább 10 adásra elegendő témám és ötletem!

Bár az első adás felvétele után amolyan „jól sikerült” érzéssel jöttek ki a stúdióból, publikálás előtt egy szűk körnek megmutatták és várták a reakciókat, építő jellegű kritikákat, észrevételeket. Mivel a reakciók szinte kivétel nélkül pozitívak voltak, Ric$ eléggé meglepődött:

  • Amikor lekapcsoltuk a mikrofonokat, és összeálltunk a csoportképre, megkérdeztem Vazulkát, a fotóst, mégis milyen volt? Nagyon lelkesen azt mondta: Király, és én hallottam először! Másnap szétküldtem pár embernek, elég vegyes merítéssel és a reakciók már-már ijesztően lelkesek voltak, minimális technikai észrevétel mellett. Azokat meg mi is tudjuk, hogy elsőre elrontottuk, de lesz ez még jobb is!

A Fanzine-nál ugyan kicsit túlzás azt mondani, hogy a megjelenés rendszeres lenne, a Podcast esetében mégis azt ígéri a csapat, hogy 3-4 hetente érkezik majd az újabb adás, hiszen téma van bőven, ahogy tervek is!

Ha valakinek van felvetése, hogy miről kellene beszélgetni Bozsónak és Ric$nek, illetve kit kellene meghívniuk vendégnek, akkor írja meg nekünk az info@sportalso.hu címre!