Holnap, a Mikulás bácsi nem csak krampuszokat hoz, hanem bizony a három dögös csaj alkotta triót, a Dorothy-t is! Hogy mi újság a lányok körül, illetve mire lehet számítani holnap, azt a csajok most elmondták röviden Ric$-nek!

– Javában zajlik az őszi turnétok, aminek keretén belül végre újra Esztergomban köszönthetünk Titeket. Van esetleg valami személyes emléketek a városról, a Sportalsóról, vagy a Tankcsapdás buliról?

Dodo: Már nagyon régen voltunk nálatok! 5-6 évvel ezelőtt. Én emlékszem, hogy az első lemez ének felvételei után egyből oda mentem. Kissé össze voltam zavarodva, hogy vajon mit énekeljek aznap, a régi vagy a stúdiós javított szöveget. (nevet)

A Tankcsapdás buli is már jó régen volt, kb ez időtájt. Szóval nagyon rég nem voltunk Esztergomban, ráadásul saját turné keretein belül még eddig egyszer sem. Reméljük, egy nagy buli fog kialakulni. Várjuk!

– Ezen a turnén egyértelműen ti vagytok a főzenekar, és vitathatatlan a turné sikere. Amikor a zenekar indult, gondoltátok volna, hogy relatíve gyorsan összejöhet ez?

Dodo: Relatíve. Igen. (nvet) Nekem már nagyon réginek tűnik, 8 évvel ezelőtt. Úgy érzem abszolút itt az ideje. Hozzá tenném, igen, mi vagyunk a fő zenekar, viszont az biztos, hogy hálásak lehetünk a Down For Whatever-nek, hogy velünk tartanak a Nekünk 8 turné alkalmával. Igazán tehetségesek.

– Mi áll hozzátok közelebb, a kisebb klubok, a nagyobb koncerttermek, vagy a szabadtéri fesztiválok világa?

Brigi: A szabadtéri fesztiválokat szeretem legjobban, de mindegyik bulinak megvan a saját varázsa.

Klo: Nyáron a fesztiválok, ősszel, télen és tavasszal pedig a klubok! (nevet) Viccen kívül, nekem mindig fura a klubszezon után az első szabadtéri buli, vagy a nyári forgatag után visszamenni egy-egy zárt terembe. Tényleg mindnek megvan a maga varázsa, szerintem nem is lehet igazán összehasonlítani őket.

– Bő egy évvel ezelőtt jelent meg a negyedik nagylemezetek, a Tessék!, ami egyértelmű siker volt, és nagyon pozitív fogadtatásban részesült mindenhol. Milyennek érzitek most, egy év távlatából az anyagot?

Klo: A Tessék! album az előzőek után mindenképpen egy mérföldkőnek számított a zenekar életében. Megmaradt az igazi Dorothy feeling, mégis váltottunk kicsit, pontosabban elindultunk egy másik irányba. Szerintem ez az album egy érett, erős anyag lett, ami megállta és megállja a helyét a magyar „piacon”. Valószínűleg nem véletlen az sem, hogy 2019 év elején aranylemez lett, ami számunkra óriási öröm és boldogság volt, a mai napig büszkén és elégedetten beszélünk róla. (nagy mosoly) A dalokat is imádjuk és koncerteken a közönség is szereti, mi kellhet még egy új anyag után? (nevet)

– Ha objektíven nézitek, melyik lemezetek áll hozzátok a legközelebb? Melyik az, amin nem változtatnátok semmit?

Dodo: Biztos, hogy mindegyiken változtatnék! (nevet) Legközelebb mindig az utoljára megjelent szokott hozzám közel állni. Más-más korszakokat jelképeznek a lemezeink. Ha meghallgatok egy saját dalt, tudom mit éreztem, amikor a stúdióban felénekeltem. Egy-egy dal olyan, mint egy-egy régi fotó. Hasonlóképp tudnám az érzést leírni.

Klo: Bizony! Szokták mondani, hogy egy dal soha nem készül, el, hanem egyszer csak abba kell hagyni az elkészítését. (nevet) Ez tényleg így van. Elárulom, hogy például sok dalt én nem is 100%-osan úgy játszom élőben, mint ahogy a lemezen van. (mosolyog) Van, hogy belekerül plusz dolog, van, hogy kiveszek belőle valamit. Ez ezer dologtól függ, ez is mutatja, hogy a mai napig át tudnánk írni kicsit szerintem mindet, de ne érts félre, ez nem azt jelenti, hogy elégedetlenek vagyunk velük! Pusztán az ember adott lelkiállapota, számos környezeti hatás befolyásolja, hogy mi fog történni egy-egy dalban. (ismét nagy mosoly)

– Nekiláttatok már a Tessék! folytatásának?

Brigi: A Tessék! lemeznek nem lesz folytatása. Ez egy lezárt album, melyet már lassan egy éve hoztunk ki, azóta már nagyon sokminden történt velünk, váltottunk. Teljesen új anyagot szeretnénk kihozni majd a jövőben.

– Nekem kívülről eléggé úgy tűnik, hogy mindent tudatosan megterveztek és építkeztek lépésről, lépésre, de valahogy nem görcsöltök a dolgokon. Ez az elejétől fogva így van, vagy inkább csak beletanultatok a szakmába úgymond?

Klo: Örülünk, ha így látod! (mosoly) Tény, hogy mindig jó előre megvannak a terveink. Nem 5-6 évre, de azért 1.5-2 évre mindig tudjuk, látjuk előre, hogy mik a céljaink, mit szeretnénk elérni, merre szeretnénk menni. Nehéz hosszabb távon gondolkozni, mert ezer tényező van, ami egyik pillanatról a másikra felül tud írni bármit, mégis jó, ha van egy vezérfonal, ami mentén tudunk haladni vagy így, vagy úgy. Gyakorlatilag igen, az elejétől így működünk és persze közben igen, bele is tanultunk, illetve folyamatosan tanulunk a dolgokba. Sok dolog van, amit már rutinból oldunk meg és még több, amivel még nem is találkoztunk, vagy éppen más megoldást kíván, mint gondoltuk. De pont ettől szép és izgalmas! (mosoly) …azért néha görcsölünk is. Például, amikor lerobban a busz félúton, vagy kiderül, hogy otthon maradt valami, vagy van valami technikai baki és sorolhatnám… (nevet)

– Kiket tartotok a legfőbb hatásaitoknak jelenleg? Kik szólnak a Dorothy-turnébuszban?

Dodo: Retro rádió!! (nagy nevetés) Régebben hallgattunk sok féle rock zenét a buszban, de már halk rádiózás megy. Nem veszünk össze kinek a kedvencét hallgassa az, aki utálja! (újabb nevetés)

Klo: Igen, nem erőltetjük rá a másikra a saját ízlésünket. (mosoly) Mert hiába, hogy egy zenekar vagyunk és megvan a mi közös zenei világunk, az egyéni ízlésünk azért eltér és inkább bedugjuk a fülest, ha valaki mást akar hallgatni, vagy nem kíváncsi a rádióra, stb. Ebből nincs harag, sértődés, nálunk ez a megszokott dolog. Persze azért vannak kivételek… Érkeztünk már úgy haza a busszal, hogy bömbölt a Balatoni nyár és mindenki üvöltötte (kivéve a sofőr)… (nevet)

– Van-e olyan szabadidős tevékenységetek, amivel szívesen múlatjátok az időt, amikor nem zenéltek?

Dodo: Szerintem örülünk, ha fodrászhoz mehetünk pl. (nevetés) Vagy boltba bevásárolni. Hehe

Brigi: Olvasás, jóga, festés, sorozatozás … mindenből egy kicsi, amit az idő megenged

Klo: Mostanában rákattantam a puzzle-re, szeretek én is jógázni (amikor tudok), kirándulni, sportolni. Kevés szabadidőnk van, de azt szeretjük tartalmasan eltölteni.

– Szerintetek melyik minden idők legjobb hazai és külföldi lemeze? 1-1 példát kérnék!

Brigi: Ez nagyon nehéz és gonosz kérdés! (nevet) De legyen mondjuk:

Stone Sour – House of Gold & Bones, Part 1

Punnany Massif – Sun Kick

Klo: Hát ez tényleg gonosz kérdés!!! (mosoly) De tudod mit, most a legelsőt fogom mondani, ami eszembe jut! (Ha 5 perc múlva kérdezel, mást mondok!) Magyar: Hooligans – Nem hall, nem lát, nem beszél. Külföldi: Mötley Crüe – Dr. Feelgood

– Mit üzentek a Sportalsó közönségének?

Dodo: Remélem, legalább annyian leszünk, mint nyáron az Agnostic Front-on, és hogy ugyanolyan meleg is lesz, kint és bent is. (nevet)

Klo: Dorothy szülinap, plusz Miki party, plusz Down For Whatever… Mi kell még egy jó szombat estéhez?! (mosoly) Fontos, hogy aki szeretne velünk találkozni, az megteheti ezt a koncert ELŐTT! A kapunyitást követően 20:00-20:20-ig dedikálunk majd a merch pultnál! Várunk mindenkit szeretettel, nagyon jó hangulattal és szaloncukorral! (mosoly)